Alla golvbrunnar som är äldre än 1990 måste bytas ut för att badrummet ska bli godkänt enligt Byggkeramikrådets regler (BBV), och är badrummet äldre än 1982 bör ytskiktet testas för asbest kan finnas i t.ex. fix och fog. Finns flera företag som gör materialanalyser, Ocab är en av dom.
Är önskan att ändra placeringar på enheter så som dusch, wc, handfat/tvättställ, badkar och tvättmaskin… Bor du i en BRF så
måste man först kolla med föreningen om det är OK.
Önskas kall-och varmvatten fällas in i vägg, dvs dolda rör? En förutsättning att möjliggöra dold dragning är att rören inte får skarvas i vägg, golv eller tak utan måste gå till ett fördelarskåp
med en läckageindikation som gör att vattnet kan rinna ut på
golvet i badrummet, om läckage skulle förekomma.
Att välja en vägghängd wc kan vara till fördel för att hålla badrummet mer hygieniskt och lättstädat samt att man blir fri
från en fast montering i golvet.
Om du har en vattenburen radiator/element i ditt badrum så är
det bra om du överväger ifall det ska behållas eller bytas till en vattenburen handdukstork.
Önskas eluttag till hårfönen eller tandborsten i badrummet? Vi rekommenderar minst 1 stycken oavsett om den sitter integrerat
i spegelskåp, högskåp eller separat på någon vägg.
Önskas Golvvärme? En stor rekommendation är att välja värmegolv till ditt badrum, komforten i badrummet blir mycket trevligare och du får en jämn spridning på värmen. På sommaren kan man stänga av den om så önskas. Golvvärmen är väldigt praktisk då den även torkar ur fukten som är på och under klinkergolvet.
Populärt med spottar i badrumstaket eller önskas hängande armatur, eller varför inte en infälld LED-list?
Motordriven fläkt/paxfläkt? Om du bor i villa eller radhus så rekommenderar vi att ni väljer en motordriven fläkt (paxfläkt), du får bättre cirkulation på luften efter duschen samt att ångorna försvinner snabbt i hela badrummet. Om du bor i en BRF så får man inte koppla in en motordriven fläkt i ventilationen då det kan skicka in fukt till grannar.
Kakel, klinker, granitkeramik, natursten, kalksten, marmor eller målat utanför duschhörnan? Finns mängder av olika färger och storlekar på kakel och klinker som kan täcka en hel vägg, till mer normala storlekar t.ex. 10x10cm 15x15cm 20x40cm 25x40cm 30x60cm 60x60cm plattor.
Granitkeramik, klinker, kalksten, marmor (kakel går inte att ha på golv) och plastmatta. Finns även här massor av olika färger och storlekar på granitkeramik och klinker som kan täcka ett helt golv till mer normala storlekar t.ex. 10x10cm 15x15cm 20x40cm 25x40cm 30x60cm 60x60cm plattor. För att klara Byggkeramikrådets regler (BBV) på golvlutning så kan man inte ha större plattor än 20x20 för att klara av fallet helt korrekt. Men man kan ha stora plattor men då kommer det att bli en avskrivning i kvalitetsdokumentet. Det är inget du behöver ha svar på vid ett första besök, önskas stora plattor så kommer vi att förklara på plats vad det innebär.
Kunder vänder sig till oss när de vill ha hjälp med badrumsrenovering, plattsättning, kakling, golvläggning, köksmontering, köksrenovering, köksinstallation, tillbyggnad, rumsrenovering, attefallshus, oinredd övervåning m.m. Vi hjälper till från början till slut i Nynäshamn, Ösmo, Sorunda, Torö och Årstahavsbad. Varmt välkommen att kontakta oss inför just ditt kommande byggprojekt.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna